Voitto Ilveksestä viihdyttävässä illassa Pirkkahallissa

12.01.2016 21:34

U21 Futsal Liiga tarjosi taas loistavaa viihdettä kun TaPa kohtasi kotijoukkue Ilveksen Pirkkahallissa. Ottelun selostaja tarjosi alkujuonnossa huumoria toteamalla: "Tervetuloa TaPa Tampereelle". Oliko sittenkin tiedon puutetta vai huumoria, mutta se taisi loppua näihin lauseisiin, sillä TaPa Tampereelta näytti tänään Ilvekselle kaapin paikan.

TaPan kaksikko Aalto-Hartikainen antoi kylmää kyytiä heti toisella minuutilla ja pääsi yllättämään Ilveksen puolustuksen. Avausmaali sai kotijoukkueen pelin varovaiseksi, kun taas vierailijan otteissa näkyi helpotus. Tasaisissa merkeissä mentiin, vaikka Ilves lopulta saikin peliään kuosiin ja pääsi painostamaan. Ala-Hakunin tasoitus nähtiin 14 minuutilla. 1-1 lukemissa siirryttiin tauolle.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet halusivat selvästi ratkaisua. TaPan neljän minuutin tehojakso ratkaisi ottelun. 30 minuutilla Vili Hartikaisen nollakulman potku vierähti kotijoukkueen maalivahdin jaloista sisään. Minuuttia myöhemmin Samuli Jortikka pääsi vapaaseen paikkaan ja tykitti taululle jo kahden maalin johdon.

Ajassa 34 minuuttia TaPan Juuso Nieminen iski oikealta laidalta ja ohitti vastustamattomasti maalivahdin Aallon loistavasta syötöstä. Tätä edelsi pitkä taistelu pallosta keskikentällä. Taululle lyötiin nyt lukemat 1-4. Tapa oli menossa kohti voittoa, mutta Ilves oli toista mieltä.

Toisen jakson piinaavien loppuminuuttien aikana Ilves veti maalivahdin pois ja järjesti viiden pelaajan massiivisen syöttömyllyn TaPan puolustusalueelle. Tämä tehdas jauhoi kahdella viimeisellä minuutilla kaksi kertaa pallon Ville Koskelalle takatolpalle ja molemmilla kerroilla verkko soi. Minuutti ennen päätössummeria TaPan johto oli kaventunut lukemiin 3-4. TaPa kuitenkin kesti loistavasti loppupiinan ja hoiti hienosti pisteet kotiin näillä lukemilla.

Oheisessa videossa koosteena tämän ottelun kaikki maalit (Kiitos Ilveksen ottelutiimi).