Viimeinen sarjapeli Mäntässä

27.02.2016 13:39

Mäntän Valo pelaa loistavaa joukkuepeliä ja ryhmästä löytyy hyökkäyspään liikkuvaa, saumatonta pallonkäsittelyä jota on ilo katsella. Kun tämän lisäksi viimeistely on huippuluokkaa ja peli pidetään siistinä ottamatta turhia virheitä, niin tuloksena on Tampereen Piirin A20 Futsal liigan paras joukkue. Sarjavoittajasta ei ole epäilystä.

TaPa lähti Mänttään pelaamaan viimeistä koitosta vajaamiehityksellä. Kapteeni Aki Vartiainen oli loukkaantuneena sivussa ja riveistä puuttui muitakin tärkeitä pelaajia. Tästä huolimatta matkaan lähtenyt pieni ryhmä antoi tiukan vastuksen, loi maalipaikkoja ja yritti loppuun asti. Vahvempi kuitenkin vei voiton Mäntän perjantai-illassa ansaitusti 8-2.

Santeri Kääriäinen oli ottelun keskikentän herra - pyöritti peli, taisteli ja takakarvasi pallon uudelleen itselleen jos vastustaja sen vei. Kääriäinen myös teki TaPan avausmaalin Joona Suomisen kulmasyötöstä. TaPan toisesta maalista vastasi tutkapariksikin kauden mittaan muodostunut Henri Lehtonen ja Arttu Nurminen.

TaPalla oli ne omat maalipaikkansa, mutta niistä ei palloa verkkoihin saatu. Sen sijaan Valo käytti tilanteet hyväkseen ja viimeisteli varmuudella. TaPan maalivahti Juuso Nieminen pelasi hyvän pelin ja yritti parhaansa, mutta Valon hyökkyksen taitotaso kimmeltää sarjan ylimpänä kruununa, eikä sen yliotetta voi vastustaa mikään muukaan joukkue.

Sarjasta on vielä muutama ottelu pelaamatta, mutta TaPa on oman urakkansa suorittanut ja teki sen mallikelpoisesti. Sarjan selkeä kakkostila ja häviöt vain voittaja Valolle. Sattumien summana molemmat Valo-pelit pelattiin selvästi vajaamiehisinä. Tämä antaisi jossittelun varaa, mutta parempi voitti tällä kertaa. Muilta osin TaPa suoritus sarjassa oli mallikas. Tiukkoja pelejä käännettiin loppusuoralla voitoksi ja nimenomaan selkeänä kiteytymänä oli pahoissa paikoissa venyminen.

TaPa A98 suuntaa nyt katseet kesään ja jalkapalloon. Joukkue pelaa A20 Kakkosessa, jossa vastaan tulee paikallisten joukkueiden lisäksi kovia ryhmiä länsirannikolta. Näitä koitoksia odotellessa kiitokset TaPalle hienoista hetkissä. Futsal on hieno harrastus.

-Jan