Tiukka taisto Toijalassa

07.02.2016 20:45

Futsal pelinä paljasti taas kerran luonteensa Akaan Toijalan monitoimihallissa pelatussa A20 piiriliigan ottelussa Leijona Futsal vs TaPa. Tilanteet voivat vaihtua nopeasti ja mikään ei ole varmaan ennenkuin päätössummeri soi viimeisen jakson loppumisen merkiksi.

TaPa aloitti pelin ryhdikkäästi ja energiaa puhkuen. Tiukka karvaus heti vastustajan päässä tuotti tulosta ja kotijoukkue ei saanut hyökkäyspeliään kunnolla alulle. Vierasjoukkueen ahdistelu tuotti jo toisella minuutilla palautuksen maalivahdille ja vapaapotkun. TaPan Juho Lehtinen viimeisteli oheisessa videossa näkyvällä vedolla avausmaalin.

TaPan katkot ja hyökkäykset värittivät peliä ensimmäisellä jaksolla. Henri Lehtonen teki toisen maalin ja Lehtinen ohjasi Tony Pakkasen syötöstä TaPan tauolle selvissä 3-0 lukemissa. Peli kulki ja kaikki näytti hyvältä, mutta mitä sitten tapahtui?

Toisen jakson alkuun Leijona Futsalin tehokaksikko Inomaa-Rantanen iski kaksi maalia mieheen - mutta millä tavalla? Kaikki tapahtui neljän minuutin aikana ja TaPan johtoasema oli hetkessä vaihtunut 4-3 tappioasemaan. Todelliset "mustat minuutit".

Onneksi nämä maalit herättivät TaPan unestaan ja joukkue aloitti taas pelaamisen. Tasaisissa merkeissä mentiin päästä päähän. TaPan Juuso Nieminen venyi muutamiin huippupelastuksiin ja piti joukkuetta pystyssä. Kova prässäys tuotti taas tulosta kun tuli ottelun toinen palautus maalivahdille ja sitä kautta vapaapotku. Arsim Rizani tykitti pallon varmasti verkkoon ja tasoitti tilanteen kutkuttaviin 4-4 lukemiin.

Ottelun sankariksi nousi Aki Vartiainen, joka teki voittomaalin 37 minuutilla Leevi Toivasen oivasta poikittaissyötöstä. Tähän ei maalivahdilla ollut mahdollisuuksia ehtiä. Viimeiset kolme minuuttia Leijona Futsal yritti vielä painostaa ottamalla maalivahdin pois. Laukaukset jäivät kuitenkin vähiin ja TaPa hoiti voiton tyylikkäästi Tampereelle.

TaPa jatkaa sarjassa vain yhdellä tappiolla sarjakakkosena heti Valon jälkeen tasapistein. Viikon päästä vuorossa YIlves Ylöjärven liikuntahallissa. Samassa hallissa sama TaPan joukkue voitti viime vuonna piirin mestaruuden lopputurnauksessa. Voittoa lähdetään hakemaan myös tällä kertaa.