Tasaista ja fyysistä peliä Ylöjärvellä

19.02.2016 17:20

Futsal-kausi lähestyy jo loppuaan ja TaPa matkusti naapuriin Ylöjärvelle katsastamaan paikallisen YIlveksen kunnon. Pelipaikkana oli Liikuntakeskuksen halli, jossa on tunnetusti katto matalalla ja seinät kapealla - jopa niin kapealla, että tulee mieleen missä vaiheessa näinkin fyysisillä peliotteilla tapahtuu vakavia loukkaantumisia?

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä. Molemmat maalivahdit olivat hyvässä vireessä ja maalit pysyivät puhtaana. Tilastoihin merkittiinkin vain rikkeitä ja keltaisia kortteja. YIlvekselle näytettiin lopulta se punainenkin.

Toisen jakson alkuun Aki Vartiainen siirsi TaPan johtoon maalinedushässäkän jälkitilanteesta. Molemmilla joukkueilla oli pelissä omat maalipaikkansa, mutta ne jätettiin käyttämättä. YIlves kokeili kahteen kertaan pilkultakin TaPan virhetilin tullessa tappiin. TaPan maalivahti Juuso Nieminen pelasi kuitenkin kauden parhaan pelinsä ja hoiti nämäkin tyylikkäästi.

YIlveksen tasoitukselle Nieminenkään ei voinut mitään, sillä niin vapaaksi oli unohdettu vastustajan Oskari Tuominen takatolpalle. Minuuttia myöhemmin TaPa otti taas johtoaseman kun Leevi Toivanen ohjasi Aki Vartiaisen kulmapotkusta voittomaalin.

Jälleen kerran TaPa kaivoi sen tarvittavan maalin ja voiton. Joukkueelle on tehty sarjassa vähiten maaleja, joten oman pään peli on toiminut. Maalien teko on joissain peleissä jäänyt ohkaiseksi, vaikka tekopaikkojakin on ollut. Kaikesta huolimatta hieno voitto kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta. Kohtaamatta ovat vielä sarjan pohjiin jumittunut IkU ja kärkijoukkue Valo. Ääripäät siis vastassa.

-Jan