Ikaalisten Urheilijat Prikkahallissa

27.02.2016 13:15

Tampereen Palloilijat pelasi viimeisen kotiottelunsa Pirkkahallissa Ikaalisten Urheilijoita vastaan. Heti alusta alkaen tuli selväksi, kuka ottelun ohjaksia pitää käsissään. TaPa latoi tasaiseen tahtiin yhdeksän maalia, voitti ottelun ja paranteli maalitilastojaan. Joukkue on päästetyissä maaleissa sarjan paras, mutta tehdyissä on jääty vähän jälkeen.

IkU sinnitteli sen minkä pystyi, pelasi välillä hyviä hyökkäyksiä maalille, mutta TaPan Juuso Nieminen hoiti torjunnat varmasti. Nieminen onkin pelannut kauden viimeiset pelit todella loistavasti. Edellinen ottelu Ylöjärvellä oli tähän mennessä paras, eikä nytkään paljon jääty siitä.

Joukkueen kapteeni ja puolustuksen tukipilari Aki Vartiainen oli loukkaantuneena pois kokoonpanosta, mutta tässä pelissä ei sillä ollut vaikutusta. Peli eteni ja syöttö kulki TaPalta ehkä parhaiten koko kaudella - johtuen osin siitä, että vastustaja antoi tilaa pelata - ja tähän nähden maaleja olisi voinut tulla enemmänkin. Välillä TaPa pyrki pelaamaan palloa syötellen jopa ihan maaliviivalle asti. Katsomoon nänä pelikuviot toivat kyllä viihteellisen illan.

Illan tehokaksikko oli Arttu Nurminen ja Henri Lehtonen. Molemmat iskivät maalin mieheen. Oheisessa videossa parivaljakon tyylinäyte. Niklas Malinen välaytteli osaamistaan ja Simeon Seitz oli energisessä vireessä. Konsta Tawast oli pitkästä aikaa mukana ja oli lähellä onnistua myös maalinteossa.

Vapautunut syöttöpeli-ilta ja varmat pisteet viimeisestä kotipelistä. Loppuviikosta vuorossa sarjan viimeinen koitos ja vieraspeli Mäntän Valoa vastaan. TaPalla on vielä on hiuksenhieno mahdollisuus sarjavoittoon. Saattaa olla ettei Valo anna tätä tilaisuutta. Miten käy loppukahinoissa?

-Jan